Čiščenje motoristične opreme

Spodnje perilo menjamo vsak dan. Kaj pa motoristično opremo? Tekom sezone se v vseh slojih vaše opreme množično nabirajo bakterije zaradi potenja in izpušni plini iz cestišča. Kako se jih lahko znebimo? V našem centru za dezinfekcijo in dekontaminacijo uporabljamo posebno tehnologijo čiščenja s tekočim CO2, razvito s strani Electrolux-a.

Tekoči CO2 je izredno fina tekočina z nizko viskoznostjo, gostoto in površinsko napetostjo, kar pomeni da lahko čisti skozi vse sloje (vključno membrano) obleke, rokavic in celo škornjev, brez da bi jih pri tem poškodovala. Ker pri samem procesu ne uporabljamo vode in visokih temperatur, je to tudi odlična rešitev za čiščenje usnja. Tako neprijetne vonjave ne bodo več problem in vaša oprema bo pripravljena na naslednjo vožnjo.

Dezinfekcija hokejske opreme

Vonj hokejske opreme? Srečni so tisti, ki ga ne poznajo. Za tiste, ki se mu žal ne morete izogniti, imamo rešitev. V našem centru za dezinfekcijo hokejske in druge opreme uporabljamo tekoči CO2, ki zaradi svoje nizke viskoznosti, gostote in površinske napetosti prodre skozi vse sloje zaščitne opreme in učinkovito odstrani bakterije in posledično tudi vonjave. Tako ob vsakokratni uporabi ne boste izpostavljeni »živalskemu vrtu bakterij«, ki so se v opremi nabirale tekom njene cele življenjske dobe.

Dezinfekcija usnjene športne obutve

Potenje v času športnih aktivnosti je seveda zelo dobrodošlo in vedno prisotno. Posledično so prisotne tudi bakterije, ki se vztrajno nabirajo v vaših športnih copatih.
Če bi se jih želeli znebiti in obutev dezinficirati, bi jo morali prati pri zelo visoki temperaturi.

Rešitev tega problema je čiščenje s tekočim CO2, ki zaradi svoje nizke viskoznosti, gostote in površinske napetosti prodre skozi vse sloje obutve in odstrani bakterije ter posledično tudi neprijetne vonjave.

Ker pri samem procesu ne uporabljamo vode in visokih temperatur, je to tudi odlična rešitev tudi za čiščenje usnjene obutve.

Opomba: Nekatere obutve zaradi sestave materialov ni možno čistiti s tehnologijo CO2.
Za več informacij nas kontaktirajte.